13. elokuuta 2015

Kaksi viikkoa ennen muuttoa

Muutto lähestyy jo kovaa vauhtia, enää reilu kaksi viikkoa aikaa avaimien luovutukseen. Meillä on vielä jonkun verran asioita, jotka olisi hyvä hankkia ennen muuttoa. Toki väkisinkin osa jää vielä ostamatta, mutta mahdollisimman nopeasti pyrimme ne kuitenkin hankkimaan. Osa saadaan ostettua vasta viikon päästä, kun pääsemme ottamaan mittoja paikanpäälle. Nämä ostokset on suurimmaksi osaksi Ikeasta, mutta saatamme ostaa ne myös muualta mikäli löydämme jotain vastaavaa.

Eteisessä meillä on tankokaappi, mutta siinä ei ole ollenkaan ovea. Itse en pidä ajatuksesta, että kaikki eriväriset takit ja kengät näkyvät eteisestä keittiöön ja haluan rauhoittaa tilan jollain tavalla. Vaikka verhokaan ei ole itselleni mieleinen ratkaisu eteiseen, aion sen kuitenkin ainakin väliaikaiseksi ratkaisuksi siihen hankkia, koska se on kuitenkin parempi, kuin avonainen hylly. Verhotanko maksaa Ikeassa 7,99€ ja se on pingotettava, joten edes poraamisen jälkiä ei tule näkyviin. Verho tuohon pitää toki myös hankkia, mutta siitä emme ole vielä täysin varmoja, minkälainen se tulee olemaan. 

Eteisen käytävään etsimme pitkään mattoa. Halusimme sen olevan helposti puhdistettava ja siistin näköinen. Ikeasta löysimme tummanharmaan Morum maton, joka on kapea ja likaa hylkivä matto. Joudumme vielä mittaamaan ensi viikolla eteisen leveyden, jotta matto varmasti mahtuu eikä ole liian pitkä. Matto on 80cm x 200cm kokoinen ja maksaa 29,95€.  

Suihkuverho kylpyhuoneeseen. Ainakin Ikea myy ihan tavallisia valkoisia suihkuverhoja ja semmoinen me luultavasti ostetaan. Haluamme kuitenkin peittävän emmekä läpinäkyvää suihkuverhoa. Hinta tälle on Ikeassa 14,99€. 

Valkoisia Branäs koreja tarvitsemme vielä kaksi kappaletta olohuoneen tv-tasoon. Meillä on näitä valmiiksi jo neljä, mutta vielä kaksi uupuu, jolloin kaikissa alalokeroissa olisi yhtenäinen ilme. Korit ovat toimineet meidän Kallax hyllyissä paremmin kuin hyvin. Hinta yhdelle korille on 12,99€ Ikeassa.  

Parvekkeen kaiteiden alaosa meillä tulee olemaan kirkasta lasia. Haluamme jollain tavalla peittää suoran näkyvyyden parvekkeelle, mutta kuitenkin valon olisi hyvä päästä sisään. Sopivaksi keinoksi keksimme sumentavan kalvon, joka maksaa ainakin Clas Ohlsonilla 11,99€ ja pakkaus sisältää 150cm x 45cm kalvoa. Muualtakin näitä löytyy, mutta hinnoissa on todella paljon eroja.

Parvekkeelle olimme alunperin asentamassa puiset laatat. Päädyimme kuitenkin hankkimaan lattialle terassimaton tummanharmaana. Matto on likaa ja nestettä hylkivä, helppo puhdistaa. Tämäkin päätyy parvekkeelle vasta muuton jälkeen, koska lattian pinta-ala ei ole meillä vielä tiedossa. Hintaa matolla on 8,99€ / 133cm x 200cm. Parhaimman näköisen maton löysimme Hong Kongista, mutta Etolan mattovalikoima täytyy käydä vielä katsomassa ennen ostosreissua. 


Meidän vanhat parvekekalusteet ovat puisen väriset eikä ne värinsä puolesta kovin hyvin sovi uuteen kotiimme. Koska pidämme kalusteiden mallista saimme idean, että maalaisimme ne kalustemaalilla  muuton jälkeen valkoisiksi. Tästä tulen varmasti kirjoittamaan omat postauksensa kun pääsen niiden kimppuun. Pitkän vertailun jälkeen Teknos Futura Aqua 20 maali oli paras tähän tarkoitukseen eikä yhdellä 0,9L pöntölläkään ole hintaa kuin 27,90€ Bauhausissa. Sillä saa kaiken järjen mukaan kaikki kalusteet maalattua kahteen kertaan.
Mikro on meillä vielä keittiön ostoslistalla. Olimme ostamassa alunperin kromin värisen mikron, mutta koska kaapit tulevat olemaan kokovalkoiset, halusimme että mikro olisi saman värinen. Mikro ei ole mielestäni koskaan tarpeeksi hyvän näköinen, mutta olen sinut mikron olemisen kanssa kunhan se ei pomppaa silmille valkoisesta kaappirivistä. Parhaimman näköisen valkoisen mikron löysimme Verkkokaupasta hintaan 89,90€. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti