3. elokuuta 2015

Ajatuksia ripsenpidennyksistä

Kävin noin viikko sitten sitten huoltamassa ripseni ja maatessani silmät kiinni ajattelin, että tästä aiheesta haluan kirjoittaa myös blogiin. Itselläni on ollut ripsenpidennykset jo kaksi ja puoli vuotta. Moni ajattelee ripsenpidennykset teennäisinä ja ''koska kaikilla on'' fiilikset tulevat usein esille, itse kuitenkin näen asian hieman eri tavalla. 


Ripsenpidennykset voivat olla kauheat, liian pitkiä kuituja, liian tiheässä ja väärällä tavalla liimattuna, ripset saattaa näyttää hyvinkin tekoripsiltä ja aiheuttaa allergisen reaktion. Tällöin myös omat ripset ovat vaarassa eikä niitä ihan hetkessä pelasteta, monilla menee useampi kuukausi täydellisen ripsirivin uudelleen kasvattamiseen. 


On myös luonnollisia, siististi tehtyjä, tuuheita tai vähemmän tuuheita ripsiä, jokaisen ihmisen oman maun ja omien luonnonripsien ehdoilla tehtyjä ripsiä. Oikein tehtynä ripsenpidennykset eivät vaikuta omien ripsien kuntoon. Ammattitaitoinen ripsiteknikko osaa valita oikean paksuiset ja pituiset kuidut asiakkaan omaa ripseä kohden jolloin omat ripset eivät pääse kärsimään. 

Itse hankin ripsenpidennykset ammattikoulun aikana, kun opiskelin leipuri-kondiittoriksi. Ripsenpidennyksiä ei ole kielletty alalla, vaikka esim. geeli- ja rakennekynnet ovat. Käytin ennen ripsiväriä, joka tuntui aina leviävän uunia avatessa tai muuten kostean ja kuuman ilman vuoksi. Huomasin pidennysten toimivan  ajateltua paremmin enkä tähänkään päivään mennessä ole luopunut niistä, ne helpottavat niin paljon laittautumista eikä ripsiväri valu pitkin poskia edes kesähelteellä tai sateella.


Olen aina ollu kova tekemään käsin kaikenlaista ja minua alkoi kiinnostamaan ripsenpidennysten tekeminen myös itse. Varasin viime kesänä koulutusajan ja koulutukseen pääsin syksymmällä. Sen jälkeen olen näpertänyt niitä myös itse ja kehittynyt vuoden aikana valtavasti. Yllä oleva kuva on minun tekemistä klassisista ripsistä, jotka olen tehnyt puoli vuotta koulutuksen jälkeen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti