11. elokuuta 2015

Arkiruokaa

Me syömme päivittäin yhdessä ainakin yhden aterian. Työvuorojen puitteissa se saattaa venyä illankin puolelle, mutta meille on silti tärkeää saada tehdä ja syödä samaa ruokaa yhdessä. Olemme molemmat kiinnostuneita ruoanlaitosta ja varsinkin Henkka, joka myös tällä hetkellä tekee jonkin verran kokin töitä työpaikallaan. Itse pidän myös paljon jälkiruokien tekemisestä.

Meille arkiruoka ei ole makaronilaatikkoa, spaghettia tai lihapullia, vaan lähinnä pastaa, risottoa ja lihaa. Se ei silti tarkoita sitä, etteikö me syötäisi koskaan esimerkiksi spaghettia, vain hyvin harvoin. Jos sitä kuitenkin syödään, me tehdään se pitkän kaavan mukaan, kunnon tomaatti pohjaan ja maustetaan hyvin. 

Kokeilemme paljon uutta ja olemmekin löytäneet uusia lempiruokia paljon. Välillä me syödään ateria ihan alkuruoasta jälkiruokaan ja välillä pelkkä pääruoka. Yllä olevassa kuvassa on oma lempparini, kana-avokadopasta nimenomaan vihreään pinaattipastaan tehtynä ja paistettua valkosipulileipää. 

Emme ole aina tehneet näin paljon ruokaa itse, mutta noin vuosi sitten ymmärsimme oikeasti kuinka paljon itse tehty ruoka säästää rahaa vaikka söisikin lihaa tai kalaa, jotka normaalisti on melko kallista syötävää normaalituloiselle perheelle. Se on silti halvempaa, kuin jatkuva ulkona syöminen. Ruoanlaitto on hauskaa ja meille nykyään myös yhteinen harrastus ja ajanviete. Nyt odotamme innolla uutta kotia ja keittiötä, johon meille mahtuu myös vieraita syömään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti