16. lokakuuta 2015

Omenaruusut

Pitkään on tehnyt mieli kokeilla näitä monille tutuiksi tulleita herkkuja, mutta vasta nyt löytyi aikaa niin kauan, että sain nämä tehtyä. Lopputulokseen olen tyytyväinen ja näiden maku on jotain aivan taivaallista. Yleensä en edes välitä leivonnaisista, joissa on omenaa, mutta näihin se sopi hyvin ja maistui minullekin. Ehkä on pakko alkaa testailemaan myös muita leivonnaisia omenasta. 

Flunssa alkaa olemaan tiessään ja viikonloppu on täynnä ohjelmaa. Huomenna suuntaan I love me -messuille ja sunnuntaina meillä on äitini sukulaisten kesken brunssi. Itse olen lupautunut taikomaan myös brunssille jotain tarjottavaa. Alla vielä resepti näihin omenaruusuihin.

500g (1pkt) voitaikinaa
2 punaista omenaa
2rkl sokeria
5dl kiehuvaa vettä
omenamarmeladia
kanelia

Sulata taikina ja kauli taikinalevyt pituussuunnassa hiukan pidemmäksi ja leikkaa palaset puoliksi pituus suunnassa. Voitele marmeladilla.
Pilko omenat kuorineen ohuiksi suikaleiksi. Laita pilkotut omenat kuumuuden kestävään kulhoon ja lisää sokeri ja kiehuva vesi. Anna omenoiden pehmentyä noin 5 minuuttia. Levitä omenasiivut marmeladin päälle limittäin (vain toiselle reunalle pituussuunnassa). Käännä toinen puoli taikinasta omenoiden päälle ja kääri taikina toisesta sivusta alkaen rullalle ja nosta vuokaan. Voit käyttää paperisia vuokia tai vaihtoehtoisesti peltistä muffinipeltiä, jota minä käytin näitä tehdessä.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jos omenan pinta tummuu liikaa paiston loppuvaiheessa, suojaa foliolla. Anna valmiiden leivonnaisten hieman jäähtyä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti