27. syyskuuta 2015

Lämmin couscous-salaatti

Eilen Henkan ollessa töissä tein itselleni lounaaksi couscous-salaattia. Yleensä teen salaatin pelkillä kasviksilla, mutta halusin tällä kertaa kokeilla miten kana sopii salaattiin ja se sopikin siihen paremmin kuin ajattelin. Tämä salaatti on todella helppo ja nopea valmistaa eikä siihen tarvita montaa raaka-ainetta. Yllä olevassa kuvassa on kaikki, mitä itse käytän salaatin valmistukseen. Pieneksi pilkottua paprikaa, kurkkua ja punasipulia, couscousia, pinjansiemeniä ja kanasuikaleita maustettuna tai ilman. 

Couscousia varten keitin kaksi desiä vettä kiehuvaksi, jonka jälkeen nostin kattilan liedeltä ja lisäsin veteen saman verran couscousin jyviä. Sekoitin jyvät veteen ja laitoin ne kannen alle hautumaan. Noin kymmenessä minuutissa couscous olikin jo turvonnutta ja valmista. Kahdesta desistä couscousia saa noin neljä annosta syötävää. Salaatti maistuu hyvältä myös kylmänä, jos sitä jää yli tarpeiden. Tässä vaiheessa laitoin kannen vielä hetkeksi kiinni, jotta couscous pysyy lämpimänä. Paistoin kanan ja kuullotin hieman pinjansiemeniä pannulla.

Sekoitin kaikki raaka-aineet keskenään ja lisäsin sekaan vielä hieman mustapippuria ja oliiviöljyä. Tämä salaatti on tällä hetkellä oma lempparini ja teen sitä melko usein. Yleensä salaatit on kylmiä, mutta tämä maistuu hyvältä molemmin päin ja vielä seuraavanakin päivänä. Salaattia voi myös muutella monella tapaa ja siihen voi lisätä omia lemppari täytteitä niin paljon kuin hyvältä tuntuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti